Heeelt ok.

Hade ett helt underbart pass igår med Leya, jobbade från marken med tempoväxlingar i de olika gångarterna, både på volt och från sadelgjordsläget. När hon kom för snart ett år sedan så kunde hon knappt galoppera, bokstavligt talat. Kommer ihåg första gången hon tog en galopp, då gick det redan i 120 i traven innan och hon var verkligen överallt och ingenstans med alla ben, och när hon skulle sakta in snubblade hon över sig själv haha. Vi har kunnat hantera galoppen när vi jobbat löst ett tag, både på större och mindre volter. Men igår var första gången det fungerade i rep. Hon är en mästare på att busa, aka sparka bakut, hoppa jämfota m.m, men igår höll hon sig i skinnet den största delen av tiden så jag måste säga att det gick riktigt bra!
Dessutom stog hon och sov i stallgången efteråt, vilket är ett väldigt bra tecken på att något blev rätt. The typical Leya är kasta ner ALLT man kan nå runt om sig. Speciellt täcken är extra kul, dem kan man t.o.m ta och slänga runt i luften och dra mot stallgolvet, för att tillsist stampa på dem om matte inte hunnit vara där och rädda dem i tid. 
Filmade faktiskt igår, men jag hade ställt kameran för jäkla korkat så vi är bara med i bild 50 % av tiden. Kan se var det går att göra med filmen lite senare, bjussar på en annan galoppbild när vi jobbar löst så länge.
 

Kommentera här: